صفر تا صد ارسال لیست مالیات حقوق
ارسال لیست مالیات حقوق یکی از مسئولیتهای کارفرمایان است که طبق قوانین مالیاتی کشور، باید به موقع واریز شود. ارسال به موقع لیست مالیات حقوق و پرداخت آن، باعث جلوگیری از جریمههای مالیاتی میشود و نشاندهنده پایبندی کارفرمایان و کارکنان به قوانین مالیاتی است. اما این سوال مطرح میشود که چگونه لیست مالیات حقوق را ارسال کنیم و نکات مهم مربوط به آن چیست؟ در ادامه این مطلب با کافی نت امید آنلاین همراه باشید تا نحوه ورود به سامانه مالیات حقوق، ارسال فایل مالیات حقوق و نحوه محاسبه جریمه دیرکرد پرداخت مالیات حقوق را بررسی کنیم. اگر آشنایی کافی با مالیات حقوق ندارید و نمیدانید که مالیات حقوق چیست؟ روی بخش رنگی کلیک کنید.
معرفی سامانه ارسال لیست مالیات حقوق
سازمان امور مالیاتی برای تسهیل در فرایند پرداخت مالیات حقوق، سامانهای به نام سامانه ارسال لیست مالیات حقوق را طراحی و راهاندازی کرده است. کارفرمایان در این سامانه لیست حقوق و مزایای پرداختی به تمام کارکنان و مالیات مرتبط با آن را از طریق یک فایل در این سامانه بارگذاری میکنند. با استفاده از سامانه ارسال لیست حقوق، نیازی به مراجعه حضوری به اداره مالیات نیست و کارفرمایان به طور آنلاین تمامی مراحل مالیات بر درآمد مشاغل را انجام میدهند. این سامانه دارای سیستمهای کنترلی و اعتبارسنجی است که از بروز اشتباهات جلوگیری میکند. کارفرمایان نیز میتوانند به صورت لحظهای از وضعیت ارسال لیست و تایید یا رد آن آگاه شوند. بنابراین، کارفرمایان بدون مراجعه به اداره مالیات میتوانند ارسال لیست مالیات حقوق 1403 را به صورت آنلاین و تنها در چند دقیقه انجام دهند. در ادامه با صفر تا صد ارسال لیست مالیات حقوق آشنا خواهیم شد.
امکانات و خدمات سایت مالیات حقوق
سایت مالیات حقوق یک بستر آنلاین است که به منظور تسهیل مراحل و فرآیندهای مالیاتی ایجاد شده است و امکانات غیر حضوری را به کاربران ارائه میدهد. خدمات این سایت متنوع هستند و کارفرمایان و حسابداران شرکتها میتوانند لیست مالیات را محاسبه و ارسال کنند. فیلم آموزش ارسال لیست مالیات حقوق در سامانه اصلی قرار دارد. خدمات این سامانه شامل موارد زیر است:
- امکان ثبت نام آنلاین و احراز هویت کاربران
- قابلیت ارسال لیست حقوق و مزایای کارکنان به صورت بارگذاری فایل
- محاسبه خودکار میزان مالیات حقوق
- پیشنمایش اطلاعات برای بررسی دقیقتر و صحتسنجی
- پرداخت آنلاین مالیات از طریق درگاههای بانکی در سایت
- صدور رسید پرداخت رسمی مالیات برای کاربر
- امکان دریافت گزارشهای جامع از پرداختیها و تحلیل مالیات
- نمایش تاریخچه ارسال
- پیگیری وضعیت تایید لیستها
- ارسال اعلان و یادآوری خودکار
- مدیریت اطلاعات کارکنان، گروهبندی و محاسبه خودکار مالیات
- امکان دسترسی به ابزارهای پیشرفته از جمله مدیریت مالیات و صدور گواهیهای مربوطه
افراد مشمول ارسال لیست مالیات حقوق و پرداخت آن
ارسال لیست مالیات حقوق بر عهده کارفرمایان و اشخاص حقیقی و حقوقی است. تمامی شرکتهایی که پرسنل دارند، تمامی افرادی که فعالیت اقتصادی از جمله رستوران و فروشگاه دارند و کارکنانی را استخدام کردهاند، مشمول پرداخت مالیات حقوق هستند. ارگانها و نهادهای دولتی نیز موظف به پرداخت لیست مالیات حقوق هستند و باید کارفرما لیست آن را تهیه و در سامانه مالیاتی کشور بارگذاری نماید. ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین است و در عرض چند ثانیه میتوان آن را انجام داد. در مقابل، کارکنان پارهوقت، فریلنسرها و افراد خارج از حقوق ثابت، مشمول پرداخت مالیات حقوق نمیشوند.
اطلاعات لازم برای ارسال لیست مالیات حقوق
برای ارسال لیست مالیات حقوق آنلاین، کارفرمایان باید اطلاعات مهمی را در سامانه وارد کنند. این اطلاعات شامل اطلاعات کد اقتصادی و ملی شرکت، اطلاعات مربوط به مدیرعامل، اطلاعات کارکنان از جمله نام، کد ملی و شماره بیمه تامین اجتماعی، اطلاعات حقوق و دستمزد از جمله حقوق پایه، مزایا و مالیاتهای کسر شده و اطلاعات محاسبه مالیات از جمله مدت زمان کارکرد افراد، نوع قرارداد کاری و معافیتهای مالی هستند. این اطلاعات باید به صورت درستی در سایت ارسال لیست مالیات وارد شوند تا تایید وضعیت صورت گیرد. در صورت نیاز به ارسال لیست بیمه تامین اجتماعی میتوانید با کارشناسان امید آنلاین تماس بگیرید.
راهنمای آموزشی ورود به سامانه ارسال مالیات حقوق و نحوه ارسال فایل
برای ورود به سامانه ارسال مالیات حقوق و پرداخت مالیات حقوق کارکنان، کارفرمایان باید به سایت tax.gov.ir مراجعه کنند. در ادامه نحوه ورود به سامانه مالیات حقوق 1403 را دنبال کنید.
- برای ارسال لیست مالیات حقوق 1403 پس از ورود به سامانه، از منوی بالا و سمت راست، روی گزینه خدمات اصلی مالیاتی کلیک کنید.
- در منوی کشویی، گزینه فهرست مالیات حقوق الکترونیکی را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید تا وارد مرحله بعدی شوید.
- در صفحه جدید، متنی در مورد تسلیم الکترونیک حقوق کارکنان را مشاهده میکنید. به پایین بروید و روی متن آبی رنگ ورود به سامانه تسلیم فهرست حقوق کارکنان، کلیک کنید.
- در مرحله بعدی، باید نام کاربری و کلمه عبور را وارد کنید تا بتوانید وارد پرتال خود شوید.
- در پرتال کارفرما، روی فهرست حقوق کلیک کنید و سپس، فهرست حقوق جدید را انتخاب نمایید.
- در مرحله بعد، یک فرم را مشاهده میکنید که باید اطلاعات خواسته شده را با دقت در آن وارد نمایید. سپس، فایل خود را بارگذاری کنید.
فرمت مناسب فایل لیست مالیات حقوق در سامانه
کارفرمایان باید اطلاعات و دادهها را به صورت یک فایل مناسب در قالب خاص در سامانه مالیات حقوق 1403 بارگذاری کنند. فرمت مناسب برای ارسال لیست مالیات حقوق شامل فایل با فرمت اکسل (.xls) یا فرمت متنی (csv) هستند. در صورتی که فایلهای مالیات حقوق شما زیاد هستند، میتوانید فایلهای خود را در یک فایل ZIP قرار دهید. در این صورت، هنگام ارائه لیست نیز باید گزینه ارسال فایل فشرده ZIP را انتخاب کنید.
نکات مهم برای سامانه ارسال لیست مالیات حقوق
اکنون که با نحوه ورود به سامانه مالیات حقوق و بارگذاری فایل آشنا شدیم، نکات مهمی وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. این نکات برای بهبود عملکرد کارفرمایان و حسابداران و جلوگیری از هرگونه اشتباه برای پرداخت مالیات ضروری هستند. این نکات شامل موارد زیر است:
- برای استفاده از سامانه مالیاتی و ارسال لیست مالیات حقوق، ابتدا باید در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نام کرده و سپس، برای ورود اقدام نمایید.
- پیش از ارسال اطلاعات، از صحت و درسی آنها اطمینان حاصل کنید. مطمئن شوید که تمامی اطلاعات شخصی کارکنان از جمله کد ملی و شماره بیمه را با دقت در سامانه وارد کردهاید.
- نوع لیست مالیات بر حقوق را به دقت انتخاب کنید. در سامانه با سه نوع اصلی، الحاقی و اصلاحی مواجه خواهید شد. در صورتی که در ماه مذکور این اولین بار است که مالیات حقوق را وارد میکنید، گزینه اصلی را انتخاب کنید. اگر نام و جزئیات یکی از پرسنل به اشتباه وارد شده یا از لیست حذف شده است، گزینه الحاقی را انتخاب کنید. در صورتی که فایل ارسال شده به صورت کلی اشتباه شده یا از قلم افتاده است، گزینه اصلاحی را انتخاب کنید.
- ارسال لیست مالیات حقوق را در موعد مشخص انجام دهید تا مشمول پرداخت جریمه نشوید.
- قوانین مالیاتی مرتب تغییر میکنند، بهتر است همیشه بهروز باشید و از آخرین تغییرات آگاه شوید.
- از ارسال لیستهای تکراری خودداری کنید، این میتواند موجب جریمه شدن شما شود.
اصلاح لیست مالیات حقوق
در صورتی که در لیست ارسالی مالیات حقوق، اشتباهی رخ دهد، میتوانید مجددا لیست اصلاحی را در سامانه بارگذاری نمایید. نحوه بارگذاری لیست اصلاحی نیز در مراحل نوع لیست است. در گزینههای موجود جدول، گزینه اصلاحی را انتخاب کنید تا لیست اصلی به شما نمایش داده شده و لیست قبلی حذف شود. مراحل اصلاح لیست مالیات حقوق را در زیر دنبال کنید:
- با استفاده از نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه ارسال لیست مالیات حقوق شوید.
- سپس، از منوی اصلی، قسمت لیست حقوق و دستمزد را انتخاب کنید و دوره مالیاتی و ماه آن را مشخص پیدا کنید.
- در مرحله بعد، روی مشاهده لیستهای ارسال شده کلیک کنید و لیست مورد نظر را بیابید.
- با انتخاب گزینه ویرایش، میتوانید آن را اصلاح کنید. توجه داشته باشد که این مراحل برای لیستهای تایید نشده هستند. در صورت اصلاح لیست مالیات حقوق بعد از تایید نهایی، روی گزینه ابطال کلیک کرده و سپس، لیست جدید ایجاد کنید.
مهلت ارسال لیست مالیات حقوق
اکنون که با ارسال لیست مالیات حقوق و نکات مربوط به آن آشنا شدیم، باید بدانید که مالیات حقوق از مهمترین الزامات قانونی به شمار میرود و زمان معینی دارد. کارفرمایان موظف هستند در موعد مقرر نسبت به ارسال لیست مالیات حقوق و پرداخت آن، اقدام نمایند. عدم ارسال نیز ممکن است تبعات سنگینی را به همراه داشته باشد. طبق ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم در ایران، کارفرما موظف است که حداکثر تا یک ماه پس از پرداخت حقوق، لیست حقوق و مزایای کارکنان خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال کند. به عنوان مثال، اگر حقوق و دستمزد کارکنان مربوط به آذر ماه است، کارفرما مهلت دارد تا پایان دی ماه لیست مالیات حقوق را در سامانه بارگذاری کند و نسبت به پرداخت آن اقدام نماید. در صورت عدم آشنایی با فرایند، فیلم آموزش ارسال لیست مالیات حقوق در سامانه قرار دارد.
جریمه عدم ارسال لیست مالیات حقوق
عدم ارسال لیست مالیات حقوق در زمان مشخص و عدم پرداخت مالیات کسر شده از حقوق کارمندان، منجر به جریمههای قابل توجهی برای کارفرمایان میشود. توجه داشته باشید که جریمههای مالیات حقوق، مربوط به کارفرمایان است و کارکنان مشمول آن نخواهند شد. پرداخت مالیات حقوق بر عهده کارفرما است در صورت عدم ارسال لیست و پرداخت به موقع، با جریمههای مختلفی مواجه خواهد شد. در اینجا، برای درک بهتر شما، انواع جریمهها را معرفی و بررسی خواهیم کرد.
جریمه عدم ارسال لیست مالیات حقوق
عدم ارسال لیست مالیات حقوق در موعد مقرر، جریمه معادل 2% از کل حقوق پرداختی در ماهی است که لیست آن ارسال نشده است. به عنوان مثال، اگر مجموع پرداختیهای کارفرما به کارکنان 100 میلیون تومان بوده باشد و لیست آن ارسال نشود، جریمه عدم ارسال آن 2 میلیون تومان خواهد بود.
جریمه عدم پرداخت مالیات حقوق
اگر کارفرما مالیات کسر شده از حقوق کارکنان را در موعد مشخص پرداخت نکند، جریمهای معادل 10 درصد از مالیات پرداخت نشده، به همراه 2.5 درصد دیرکرد ماهانه را باید به دولت بپردازد. به عنوان مثال، فرض کنید که کارفرما باید 2 میلیون تومان از حقوق کارکنان را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کند، اما پرداخت به موقع صورت نمیگیرد. بنابراین، جریمه 10% از این 2 میلیون تومان، معادل 200 هزار تومان به همراه جریمه 2.5% درصدی دیرکرد ماهانه معادل 50 هزار تومان و در مجموع 250 هزار تومان به عنوان مجموع جریمهها باید به دولت بپردازد. این جریمه در صورت هر ماه دیرکرد، 50 هزار تومان افزایش مییابد.
جریمه عدم کسر مالیات حقوق کارکنان
اگر کارفرما مالیات حقوق را از دستمزد کارکنان خود کسر نکند، باید معادل 20% از مالیات پرداخت نشده را به عنوان جریمه پرداخت نماید. به عنوان مثال، اگر کارفرما مبلغ 2 میلیون تومان مالیات را از حقوق کارکنان خود کسر نکند، باید 20% از این مبلغ که معادل 400 هزار تومان میباشد را به دولت پرداخت کند.
پاداش پرداخت مالیات حقوق برای کارفرمایان
سازمان امور مالیاتی برای کارفرمایانی که لیست مالیات حقوق را به موقع ارسال و پرداخت میکنند، پاداشهایی را در نظر گرفته است. بخشودگی جرایم مالیاتی، تخفیف مالیاتی، اعتبار مالیاتی و تسهیلات ویژه از جمله پاداشهایی هستند که به کارفرمایان تعلق میگیرند. برای بهرهمندی از این مزایا، از ارسال به موقع و پرداخت کامل مالیات حقوق اطمینان حاصل کنید و به طور مکرر پیگیر مالیاتهای پرداخت نشده خود باشید. سعی کنید همیشه رسیدهای پرداخت را ذخیره کنید و تمامی مدارک را در صورت نیاز به امور مالیاتی ارائه دهید.
کلام آخر
ارسال لیست مالیات حقوق در موعد مقرر و براساس قوانین مالیاتی، از جریمههای احتمالی و مشکلات قانونی برای کارفرمایان جلوگیری خواهد کرد. توجه داشته باشید که مالیات حقوق باید به دقت محاسبه شود و لیست بدون هیچ اشتباهی در سامانه مالیات حقوق بارگذاری شود. در این مقاله از امید آنلاین، با صفر تا صد ارسال لیست مالیات حقوق آشنا شدیم. اگر آشنایی کافی با سیستم مالیات حقوق را ندارید و برای پرداخت مالیات حقوق به فرد باتجربهای نیاز دارید، میتوانید با کارشناسان امید آنلاین تماس بگیرید. کارشناسان ما در تمامی فرآیندهای بارگذاری لیست تا پرداخت مالیات در کنار شما هستند تا از درستی فرآیند اطمینان حاصل نمایید. توجه نمایید که اصلاح لیست مالیات حقوق بعد از تایید نهایی به دقت بسیاری نیاز دارد.
بدون دیدگاه